Naast alle blogitems over het plaatsen, maken en afmonteren van onze server-, wandkasten, serverkast accessoires en bekabeling willen wij het plaatsen van accessoires ook eenvoudiger maken. Daarom introduceren wij het montagehulpstuk.
- 6 dec. 2021
Naast alle blogitems over het plaatsen, maken en afmonteren van onze server-, wandkasten, serverkast accessoires en bekabeling willen wij het plaatsen van accessoires ook eenvoudiger maken. Daarom introduceren wij het montagehulpstuk.
Jouw serverkast wordt kant-en-klaar geleverd. Dus neerzetten en vullen maar? Nou, bijna! De kast wordt op pallet geleverd. Om beschadiging van de stelvoeten tijdens het transport te voorkomen, worden deze apart meegeleverd en moet je ze nog even bevestigen. Wij leggen uit hoe je dit met een paar handgrepen doet.
Wil je je 19 inch patchkast makkelijk kunnen verplaatsen? Dan kun je wielen onder je patchkast plaatsen. In deze handleiding leggen we stap voor stap uit hoe je de wielen bevestigt, zonder dat je de stelpoten hoeft te verwijderen.
Als je apparaten in je serverkast plaatst die veel warmte afgeven, kun je ervoor kiezen om een actieve ventilatie in de kast te gebruiken. Hierdoor wordt de warme lucht sneller uit de kast getransporteerd en voorkom je schade door oververhitting van je netwerkapparatuur.
Een goede patchkast indeling is belangrijk voor je netwerk. Maar hoe zorg je voor een indeling van je patchkast die zowel functioneel als overzichtelijk is? In deze gids lees je waar je op moet letten en krijg je praktische tips die je direct kunt toepassen.
Stroom is een belangrijk onderdeel bij het plaatsen van elektronische apparatuur in een patchkast. Je hebt ergens in de buurt van je patchkast een stopcontact en van daaruit moeten alle apparaten van stroom worden voorzien. Omdat je meestal meer dan een apparaat aansluit, wil je meerdere stroomaansluitingen op één punt creëren. Hiervoor gebruik je een stekkerdoos.
Je hebt bij aanschaf van een serverkast niet alleen keuze uit verschillende hoogte maten, maar ook uit twee type deuren. Namelijk een glazen deur of geperforeerde deur. Maar, welke moet jij kiezen? Wat zijn de verschillen? En wat heeft deze keuze met netwerkapparatuur te maken? In dit artikel geven we tips voor het kiezen van de juiste deur. Want, dit is belangrijker dan je misschien denkt.
Welke patchkast diepte heb je eigenlijk nodig? Hoe groot de patchkast of serverkast moet zijn, is afhankelijk van de netwerkapparaten die je erin wilt plaatsen. In onze shop zijn de aangegeven maten de buitenmaten van de kasten. Hoeveel ruimte je aan de binnenkant hebt, laten we in dit artikel aan de hand van tekeningen zien.
Je kent het wel: je hebt een serverkast besteld die precies in die ene hoek op zolder of in de kelder past. Maar nu draait de kastdeur nét de verkeerde kant op en moet je haast in de hoek kruipen om de router te resetten als het internet eruit ligt. Dat is vervelend....maar dat los je makkelijk op! Je kunt bij onze serverkasten namelijk de draairichting van de deur veranderen. In 4 eenvoudige stappen.
Het aarden van een patchkast is belangrijk voor de veiligheid én de prestaties van het netwerk. Met een correcte aarding bescherm je de apparatuur tegen elektrische storingen en voorkom je gevaarlijke situaties. In deze gids lees je hoe je stap voor stap een patchkast of serverkast veilig aardt.